M A R I O N

  > galerie 1 > galerie 2 > contact > home  
   
Marion Leseman, geboren op 14 november 1955 in Nijmegen, verruilde op 17-jarige leeftijd de stad voor de Millingerwaard in de Ooijpolder en ontdekte daar de kracht van de natuur.
Geboeid door het spel van de elementen en de verschijningsvormen begon ze alles vast te leggen en ze verwerkte de opnamen in haar donkere kamer.
Al snel ontstond de behoefte een eigen visie te geven op wat gezien en ervaren werd – wat leidde tot vele fotografische experimenten. 
Langzamerhand verdwenen de verschijningsvormen; ze zocht naar innerlijke beelden, probeerde door te dringen tot de kern, het wezen daarvan.
 Ook ging ze zich verdiepen in de filosofie en de mystiek. Ze kreeg naast de fotografie belangstelling voor andere uitingsvormen en kwam terecht bij de schilderkunst en ruimtelijk werk.
Na lessen in tekenen, schilderen en vormgeven, alsmede enkele jaren kunstacademie in Arnhem besloot ze via zelfstudie haar eigen beeldtaal verder te ontwikkelen. Haar eigen woorden: ‘Het is de geestelijke wereld die me boeit, raakt, vragen oproept en tevens inspireert. De vergankelijke wereld lijkt niet de ware werkelijkheid, er ligt een andere wereld aan ten grondslag. Mijn beeldtaal bestaat uit minuscule fragmenten daaruit die ik probeer vorm te geven in mijn werk. Daarbij gebruik ik olie/acrylverf en gemengde technieken.’ Op deze site staat een selectie van haar werk.

Marion Leseman - beeldend kunstenaar
schilderijen – sculpturen